Gratis verzending vanaf €30,- Op werkdagen voor 12.00 besteld, zelfde dag verzonden

Biologische en milieuvriendelijke bestrijding van Spint.

FAQ

Roofmijten zijn kleine beestjes die lijken op een spin of teek. Ze zijn zo klein, dat je ze amper met het blote oog kunt zien. Roofmijten zijn echte jagers, en kunnen worden gebruikt om plaaginsecten in je planten op te ruimen.

Lees alles over de verschillen tussen N. californicus en P. persimilis roofmijten op de "Spint bestrijden" pagina.

Wij verzenden naar Nederlandse adressen met PostNL. Als je voor 12:00 besteld is het pakket in 95% van de gevallen de volgende werkdag geleverd. Door drukte bij PostNL i.v.m. de aankomende feestdagen kan de levering mogelijk 1-2 dagen vertraging oplopen.

Bestellingen boven € 30,00 worden gratis bezorgd. Onder een ordergrootte van € 30,00 wordt een bedrag van € 4,95 aan bezorgkosten in rekening gebracht.

Roofmijten komen niet in aanmerking voor retourzending vanwege de beperkte houdbaarheid. We versturen dus altijd verse roofmijten, nooit roofmijten die geretourneerd zijn.

De bladinsectenspray kan wel geretourneerd worden. Stuur een mail naar info@spintspecialist.nl onder vermelding van je ordernummer en dan wordt de retourzending verder afgehandeld.
De kosten voor de retourzending zijn voor je eigen rekening.

Voor het beste resultaat hang je het zakje roofmijten gelijk in de planten. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan kan je het zakje 1 tot 2 dagen op een donkere en geventileerde plek bij 8-10 C bewaren.
Je kunt altijd controleren of de roofmijten nog leven door te kijken of de mijten uit het zakje kruipen. De mijten zijn tot 1 mm groot en lichtbruin of rood van kleur, afhankelijk van de soort.

Wanneer je last hebt van spint, raad ik aan om na 2 weken een herhaalbehandeling roofmijten in te zetten. Heb je 4 weken na de eerste introductie van roofmijten nog steeds last van spint, verhoog dan de dosis roofmijten.

Helaas is dit niet het geval. Een nieuwe plaag van spintmijten is altijd mogelijk. Wel is het mogelijk preventieve maatregelen treffen om spint uit de planten te houden, zoals het inzetten van N. californicus roofmijten en het gebruik van de Ecokuur Bladinsecten spray. Lees hier meer over het voorkomen van spint.

Dit hangt af van welk product je gekocht hebt. Het zakje met N. californicus roofmijten (Spical Ulti-Mite) heeft een uitloopgaatje en hoeft niet opengeknipt te worden. Het zakje met P. persimilis roofmijten (Spidex Boost) heeft geen uitloopgaatje en daar moet dus nog een knipje in gemaakt worden met een schaar.

Roofmijten zijn absoluut niet schadelijk voor de planten.

P. persimilis en N. californicus kunnen uitstekend samen ingezet worden.

De roofmijten kunnen buiten uitgezet worden. Hang de zakjes met roofmijten op een beschutte plek op, zodat de roofmijten beschermd zijn tegen harde wind, regen en felle zon.

De roofmijten zijn kleiner dan 1 mm groot, en daarom lastig (maar niet onmogelijk) om met het blote oog te zien. P. persimilis roofmijten zijn rood van kleur en daarom makkelijker waar te nemen. N. californicus roofmijten zijn cremekleurig. Door gebruik te maken van een loep kan je de roofmijten makkelijker uit het zakje zien kruipen. Op de productenpagina's zijn filmpjes van de roofmijten te zien.